main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/04/2021, Ικανοποίηση για την ένταξη του Δήμου Χανίων στο πρόγραμμα “ΑΚΣΙΑ” στην επίσκεψη του Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννη Κουράκη, στο Δημαρχείο Χανίων

Στο Δημαρχείο Χανίων βρέθηκε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη στο πλαίσιο της τακτικής και αποτελεσματικής επικοινωνίας που διατηρούν σε θέματα του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Τάσος Αλόγλου, Γιώργος Ξανθουδάκης και Γιάννης Νικηφοράκης, καθώς και ο Πρόεδρος της “Κύδων ΑΕ”, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Ο κ. Σημανδηράκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης για τα τρέχοντα ζητήματα που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων, όπως η προστασία από την πανδημία και η προετοιμασία για την τουριστική περίοδο.

Ξεχωριστή μνεία έγινε στην επιτυχή ένταξη του Δήμου Χανίων στο Πρόγραμμα “Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)” του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον Δήμαρχο Χανίων να ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ. Κουράκη για τη σημαντική και στοχευμένη συμβολή του, ώστε ο Δήμος να λάβει την αναγκαία χρηματοδότηση. Το Πρόγραμμα “ΑΚΣΙΑ” αφορά στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων, μετά από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες, με τον Δήμο Χανίων να λαμβάνει περίπου 1.493.000 ευρώ. Ο κ. Σημανδηράκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει επίσης και τον βουλευτή Χανίων, Μανούσο Βολουδάκη για τις πιέσεις που άσκησε προς το Υπουργείο, για να συμπεριληφθεί ο Δήμος Χανίων στο Πρόγραμμα.

Από τη μεριά του ο κ. Κουράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση του συγκεκριμένου ζητήματος και τόνισε ότι η καλή συνεργασία που τηρείται με τον Δήμο Χανίων, θα συνεχιστεί με την ίδια ορμή.

1

Αρχεία

#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων