main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

15/07/2021, Σε πλήρη εξέλιξη μαζικές εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και συντήρησης σε σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων

Π.Σημανδηράκης: Παρεμβάσεις άνω των 10 εκατομμ. ευρώ για πρώτη φορά στα σχολεία του Δήμου μας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σχολεία του Δήμου Χανίων, ως προς την ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση των μονάδων. Το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρος της Β’θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Αντώνη Ι. Βαρδάκη και τον Πρόεδρο της Α’θμιας Σχολ. Επιτροπής, Νίκο Βλαζάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, βρέθηκαν σε σχολικές μονάδες όπου εκτελούνται εργασίες και επιθεώρησαν την πρόοδο τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χανίων πραγματοποίησε αυτοψία στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Κυδωνίας στον Γαλατά, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στη Χαλέπα, όπου εκτελούνται μεταξύ άλλων εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης στις σκεπές των κτιρίων. Στη συνέχεια περιηγήθηκε στο Γυμνάσιο Σούδας, στο σχολικό συγκρότημα στον Κουμπέ και στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων (πρ.Δαίδαλος) που γίνονται ολιστικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των μονάδων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης «για πρώτη φορά γίνεται πράξη μια τόσο μεγάλη παρέμβαση στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Μιλάμε για έργα που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ για έργα αποκλειστικά στα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, πράγμα που δείχνει και την προτεραιότητα που έχει η δημοτική αρχή ως προς την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την αισθητική των σχολείων μας». Μάλιστα ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε και στα 8 νέα σχολικά κτίρια που θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ, για τα οποία είπε ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

«Φιλοδοξούμε σε μερικά χρόνια ο Δήμος Χανίων να έχει έρθει σε ένα καλό επίπεδο στις σχολικές υποδομές του, πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και των σχολείων, αλλά και με βασικό καταλύτη την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, που δίνουν τον μεγαλύτερο αγώνα για να φέρουμε το σημαντικό έργο εις πέρας», ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης.

«Οι εργασίες αφορούν έναν μεγάλο όγκο πάγιων αναγκών της σχολικής κοινότητας εδώ και χρόνια και πλέον προχωράμε στην ικανοποίησή τους. Οι παρεμβάσεις που “τρέχουν” αυτό το διάστημα αφορούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις, με εγκατάσταση θερμοπροσόψεων στα κτίρια, αντικαταστάσεις κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, εγκαταστάσεις νέων μονάδων κλιματισμού κα. Παράλληλα, προχωρήσαμε στην ανακατασκευή στεγών και έκτακτη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, καθώς και βελτίωσης της προσβασιμότητας για όλους, με ράμπες και νέους ανελκυστήρες, συμπληρωματικά με τον καλλωπισμό που γίνεται στους αύλειους χώρους από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων», δήλωσε από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Βαρδάκης, ενώ τόνισε πως οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Κρήτης, με προϋπολογισμό μελέτης περίπου 8.300.000 ευρώ και γίνονται στα εξής σχολεία:

  • σχολικό συγκρότημα Κουμπέ (3ο-4ο Γυμνάσιο και 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων)

  • σχολικό συγκρότημα Αμπεριάς (6ο Γυμνάσιο και 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων)

  • Γυμνάσιο Σούδας

  • 2ο ΕΠΑΛ Χανίων (πρ.Δαίδαλος)

Τέλος, οι εργασίες συντήρησης και οι παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” του Υπ. Εσωτερικών με προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ και για τις φετινές εργασίες, αφορά στις σχολικές μονάδες:

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Βασίλισσα)

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Νέα Χώρα)

  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Χαλέπα)

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας (Γαλατάς)

  • 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Κυδωνίας (Σταλός)

 

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8

p9

p10

p11

p12

#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Τεχνικά Έργα,#ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

logo imageσυμβαίνει

#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων