Είσοδος      |     
Αρχείο Δράσεων Επιμόρφωσης

2012-13 Ανοικτό Λαικό Πανεπιστήμιο - Πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (τομέας ψυχολογίας)

Πρόσκληση συμμετοχής σε πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών από το Εθνικό  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (τομέας ψυχολογίας).

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (Α.Λ.Π.) ξεκίνησε στο Δήμο Χανίων το 2005 από τον Δημοτικό  Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) του Δήμου προκειμένου να καλύψει την ανάγκη του πολίτη για ενημέρωση και επιμόρφωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Η απήχηση του προγράμματος είναι πολύ μεγάλη και χαρακτηρίζεται από την ποιότητα, τη σοβαρότητα και το σεβασμό στον πολίτη. Η παρουσία καταξιωμένων εισηγητών, συμβάλλει στο να καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στην πόλη των Χανίων.

Στα πλαίσια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) σε συνεργασία με το Εθνικό  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα ψυχολογίας) υπό την εποπτεία του κ. Κλήμη Ναυρίδη Καθηγητή Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών προτίθενται να υλοποιήσει πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .

Στόχος του προγράμματος είναι η ψυχολογική υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους καθώς και η προαγωγή της προσωπικής, επαγγελματικής και ευρύτερης ανάπτυξής τους με σκοπό την ψυχοκοινωνική πρόληψη τόσο των ίδιων των εκπαιδευτικών όσο και των  μαθητών τους  προάγοντας την ψυχική υγεία στο σχολικό περιβάλλον .

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 23 Φευβρουαρίου 2013 και ώρα 9:00 πμ. στο 5ο Γυμνάσιο Χανίων (Νέα Χώρα) θα πραγματοποιηθεί εισαγωγική διάλεξη-ενημέρωση με θέμα:“Επικοινωνία στο σχολικό περιβάλλον” . 

Μετά το τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο (workshop) με περιορισμένο αριθμό ατόμων και θα γίνει η σχετική ενήμερωση για τη συνέχεια του προγράμματος το οποίο θα υλοποιηθεί την άνοιξη στα Χανιά.

Οι εγγραφές θα γίνονται από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στην Κοινωνική Υπηρεσία του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων που βρίσκεται επί της Καραΐσκάκη ή με ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης συμμετοχής (η οποία βρίσκεται στο www.chania.gr) στο e-mail: odikip@chania.gr  

Αίτηση συμμετοχής

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κοινωνική Υπηρεσία του ΔΟΚΟΙΠΠ στα τηλ 2821341628 -2821341630. 

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων .

 Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής

και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π

Κουνελάκη Κατερίνα