Είσοδος      |     
Άλλες δράσεις Παιδείας

10/4/13, O Δήμος Χανίων συμμετέχει στην παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία «Let's Do It»: διοργανώνοντας καθαρισμούς παραλιών

a

Για δεύτερη φορά πραγματοποιείται στη χώρα μας η παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια Let''s Do Itστην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Χανίων. Στόχος της εν λόγω δράσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, είναι να καθαριστεί από εθελοντές, μέσα σε μία ημέρα, ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια και να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα σεβασμού και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. 


Στο Δήμο Χανίων έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, μια σειρά από δράσεις καθαρισμού, με ώρα έναρξης στις 10.30 το πρωί, στις κάτωθι παραλίες:

α) Σταλού

β) Αγίας Μαρίνας

γ) Χρυσής Ακτής

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, έχουν προγραμματιστεί

- την Τετάρτη 17 Απριλίου καθαρισμός της περιοχής '''' Χονολουλού'''' από το Δήμο Χανίων και μαθητές του ΕΕΕΚ Χανίων!

- την Πέμπτη 18 Απριλίου καθαρισμός της παραλίας του Σταυρού από το Δήμο Χανίων και μαθητές του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

 

Τις παραπάνω δράσεις υποστηρίζουν μεταξύ άλλων η Εθελοντική Ομάδα Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων, οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χανίων, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν Χανίων, o Αθλητικός Όμιλος ρακέτας ''Άγιοι Απόστολοι, o Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας '''' τα Θοδωρού'''',  σχολεία, περιβαλλοντικές ομάδες και άλλοι φορείς.


Ο Δήμος Χανίων ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ όλους τους πολίτες αλλά και τους φορείς των Χανίων να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή την εθελοντική εκδήλωση προστασίας και διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος που έχει ως στόχο να δείξουμε όλοι μαζί την όμορφη, καθαρή, περιβαλλοντικά ευαίσθητη και δημιουργική πλευρά του τόπου μας.

Όσοι φορείς, σύλλογοι ή πολίτες, θέλουν να συμμετέχουν στη δράση, μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Χανίων (κ. Ν. Ζορμπάκος) στο τηλέφωνο: 28213 41683.

Λίγα λόγια για το “Lets Do It

Το “Let’s Do It“ αποτελεί μια διεθνή εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία. Στις 3 Μαΐου 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε, το “Let’s Do It” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον, μία φορά κάθε χρόνο, πολίτες απ’ όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.