Είσοδος      |     

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Χανίων


Με σκοπό την μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρεί στη δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

 

Συνέντευξη τύπουΌπως επεσήμανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπους, σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου 2012, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, «η σοβαρή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Η Δημοτική Αρχή των Χανίων, αναγνωρίζοντας τις συνέπειές της, επιχειρεί να μετριάσει την αρνητική επίδρασή της στη ζωή των συμπολιτών μας με κάθε πρόσφορο μέσο». «Ένα τμήμα του πληθυσμού που πιέζεται κατεξοχήν, είναι τα παιδιά», συνέχισε ο κ. Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους».

 

«Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, η Δημοτική Αρχή απευθύνθηκε στην Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, και της προτείναμε τη δημιουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή», τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας ότι «έτσι δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα παιδιά άπορων οικογενειών τα οποία θα επιλεγούν με κριτήρια που θέτει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου».

 

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, επεσήμανε ότι «εγκαινιάζουμε τη συνεργασία αυτή με την Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, δίνοντας έμφαση, αρχικά, στην προετοιμασία των μαθητών οι οποίοι τη νέα σχολική χρονιά θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις».

 

Στόχος μας, συνέχισε η κα Χατζηδάκη, είναι «να μπορέσουμε, σε δεύτερη φάση, να υποστηρίξουμε αδύναμους μαθητές και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών».

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Ρούλα Βουράκη, σημείωσε ότι «με ηθική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, η Ένωση στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, με το σκεπτικό ότι «η γνώση είναι καθολικό αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται αδιακρίτως σε κάθε άνθρωπο».

 


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

- Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν και να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων.

Τηλ. επικοινωνίας: 2821341691, 692,694 .

-Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για συμμετοχή να κατατεθούν μέχρι 10 Ιουλίου, για να ενταχθούν στα Τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων Εξετάσεων 2013 και μαθήματα Α΄ και Β΄ τάξεων λυκείου τον Σεπτέμβριο 2012.

Δικαιολογητικά

1. Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση.

2.Φωτοτυπία Αστ.Ταυτότητας κηδεμόνα

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, με θεώρηση της Εφορίας και αντίγραφο Ε9

5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.

6. Γνωμάτευση από δημόσιο φορέα – Νοσοκομείο ή απόκομμα καταβολής επιδομάτων.

7. Έκθεση κοινωνικής έρευνας από Κοινωνική Λειτουργό της Υπηρεσίας


----------------------------------------------------------------------------

Αίτηση Συμμετοχής - Κοινωνικό Φροντιστήριο

(Όλες οι αιτήσεις, ανεξάρτητα από τον τρόπο υποβολής τους θα πρέπει να συνοδεύονται από τα παραπάνω δικαιολογητικά)

----------------------------------------------------------------------------